Scooter huren op Curacao

door Bezoekcuracao

Scooter huren op Curaçao

Een goede optie voor het verkennen van het eiland is door het huren van een scooter. En hoewel je nog veel smalle wegen met gaten tegenkomt, zijn de wegen in de afgelopen jaren wel flink verbeterd. Echter kan de infrastructuur van Curaçao het aantal auto’s in sommige gebieden van het eiland nog niet aan, met lange files als gevolg. Dit is een groot voordeel van het huren van een scooter ten opzichte van het huren van een auto. Hieronder lees je alles wat je moet weten over het huren van een scooter op Curaçao.

Waar moet je op letten bij een scooter huren op Curaçao?

Het is aangeraden om tijdens het huren van een scooter wel te letten op een aantal punten.

Zo hoef je uiteraard niet een spiksplinternieuwe scooter te huren, maar wel een scooter die tegen een stootje kan. Veel wegen zijn een stuk minder dan dat wij gewend zijn in Nederland en daardoor wil je de kans minimaliseren om onderweg met pech te komen te staan. Verder moet je goed controleren of alle papieren van de scooters in orde zijn.

Waar je nog meer op moet letten is de verzekering. Het is niet mogelijk om een scooter all-risk te verzekeren, maar een WA-verzekering is wel mogelijk. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de verhuurder van de scooter vraagt voor een borg van ongeveer € 250.

Verder is het belangrijk dat je rekening houdt met de weersomstandigheden. In het regenseizoen kunnen er flinke buien vallen en dit heeft effect op het wegdek. Zo denk je door een normale plas te rijden, maar kom je er misschien te laat achter dat er een diep gat in de weg zit. Ook kunnen regenbuien er voor zorgen dat het wegdek een stuk gladder wordt. Hiermee moet je dus rekening houden voordat je een scooter gaat huren op Curaçao.

Wat zijn de voordelen van het huren van een scooter?

Het huren van een scooter op Curaçao kent meerdere voordelen en wij hebben een opsomming gemaakt van enkele belangrijke voordelen:

Het huren van een scooter is het voordeligste vervoermiddel om het eiland te verkennen. Zeker wanneer je voor langere tijd verblijft op het eiland, kun je er flink wat geld mee besparen.

Een ander voordeel is dat je een scooter kunt huren zonder rijbewijs. Wel wordt er gevraagd om een borgsom te betalen.

Daarnaast vermijd je met het huren van een scooter de files op het eiland. Vooral in de ochtend en avond kunnen er (redelijk) lange files ontstaan op het eiland. Met een scooter kun je zigzaggend door de stilstaande auto’s rijden.

Hoeveel kost het om een scooter te huren?

Doorgaans kun je voor ongeveer 15 euro per dag al een betrouwbare scooter huren. Wanneer je van plan bent om voor een langere periode op het eiland te blijven en dus ook voor een langere periode een scooter wilt gaan huren, kan de prijs flink zakken. De prijs zal dan ongeveer liggen op € 200 per maand. Voor deze prijs heb je een redelijk nieuw model.

Handige tips

Als laatst willen we je nog enkele tips meegeven.

  1. Wij raden het ten zeerste aan om altijd een helm te dragen. De kans op een ongeluk is in Curaçao aanzienlijk groter dan in Nederland en daarnaast is het ook wettelijk verplicht om een helm te dragen. De bekeuring voor het rijden zonder helm bedraagt op Curaçao NAF 75,- (€ 35).
  2. Wanneer je voor langere tijd een scooter wilt gaan huren kun je bij de meeste verhuurder een speciale prijs afspreken.
  3. Zorg dat je voor het huren van je scooter controleert dat je toeter werkt. In het geval dat een auto je over het hoofd ziet, kun je altijd toeteren om de bestuurder te waarschuwen.
  4. In het donker op een scooter rijden kan nog wel eens gevaarlijk zijn op verschillende wegen. Je zult de gaten in de wegen minder goed kunnen zien en de kans op dronken automobilisten neemt ook toe.
  5. Met een scooter mag je niet de Julianabrug over. In plaats hiervan dien je met de scooter aan de hand over de pontjesbrug te lopen.
1 reactie
1

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

Luuk van Lierop 4 maart 2021 - 13:45

Beste meneer/mevrouw,

Ik had gelezen op uw website dat het in Curaçao mogelijk is om een scooter te huren zonder rijbewijs. Ik vroeg me af of het ook wettelijk is toegestaan om dan daadwerkelijk op de scooter te rijden zonder rijbewijs. Verder vroeg ik me af of het mogelijk is om een eventuele korting te krijgen als het verblijf langer is dan een maand. Ik had bijvoorbeeld gezien op uw website dat je in plaats van 15 euro per dag ook 200 euro per maand kan betalen. Ik vroeg me dan ook af of je dan bijvoorbeeld voor 3 maanden een scooter kan huren voor 300, maximaal 400 euro. Ook wou ik graag weten of de WA-verzekering die ik hier in Nederland heb ook geldig is in Curaçao of dat ik die daar ter plekke moet betalen samen met de borgsom. Als die WA-verzekering vanuit Nederland geldig is in Curaçao, moet ik daar dan een kopie van laten zien of iets dergelijks?

Graag hoor ik van u.

Met vriendelijke groet,

Luuk van Lierop

Reageer

Laat een reactie achter