Parkeren op Schiphol tijdens je vakantie op Curacao

door Bezoekcuracao

Parkeren op Schiphol tijdens je vakantie op Curacao

Voor wie via Schiphol vliegt en de auto bij het vliegveld wilt parkeren, zijn er verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van je reis heb je de keuze uit zeven parkeermogelijkheden en lees je hieronder welke parkeerplek het beste bij jouw vakantie past.

Ben je slechts enkele dagen van plan om je auto te parkeren op Schiphol? Dan kun je kiezen voor P1 Kort Parkeren. Wanneer je langer dan 48 uur wegblijft, kun je beter kiezen voor de P1 Holiday Parking. Voor langere reizen zijn er ook de volgende mogelijkheden: P3 Lang Parkeren Garage, P3 Lang Parkeren Terrein, P4 Basic Parking, P6 Valet Parking en Parkeren Schiphol – Terminal Valet Parking. Hieronder lichten we uitgebreid alle opties toe. Daarnaast zijn er ook meerdere onofficiële aanbieder beschikbaar.

Schiphol parkeren

Hieronder vind je een opsomming van alle officiële parkeergelegenheden van Schiphol.

P1 Kort parkeren

Voor je reis naar Curaçao zul je deze mogelijkheid niet gebruiken. P1 Kort parkeren is namelijk bestemd voor reizigers die maximaal 48 uur willen parkeren bij het vliegveld. Een groot voordeel van deze parkeerterrein is dat je binnen enkele minuten vanaf het parkeerterrein bij de aankomst- en vertrekhal bent. Wel is deze optie geschikt voor wanneer je wordt weggebracht en de betreffende persoon met je mee wilt om je uit te zwaaien.

P1 Holiday parking

Voor wanneer je langer dan 48 uur wilt parkeren is P1 Holiday parking waarschijnlijk een beter alternatief. Hiervoor dien je wel een online reservering te maken, want het parkeerterrein is eigenlijk bedoeld voor maximaal 48 uur. Met een reservering heb je echter wel de mogelijkheid om toch langer dan 48 uur je auto te parkeren. Een groot voordeel van P1 is dat het erg dicht bij de vertrek- en aankomsthal bevindt.

P3 Lang parkeren garage of terrein

Wanneer je op vakantie gaat naar Curaçao ben je doorgaans langer weg dan een week. Schiphol biedt hier gelukkig ook voldoende mogelijkheden voor. Eén van deze mogelijkheden is P3 Schiphol. De optie P3 Lang parkeren garage of terrein biedt je de mogelijkheid om je auto zowel op het open terrein of in de garage te parkeren. Het parkeerterrein is niet op loopafstand van de vertrek- en aankomsthal, maar met een busje ben je er binnen vijf minuten.

P4 Basic parking

Naast P3 kun je ook bij P4 je auto voor langere periode parkeren. Deze parkeergarage ligt wat verder van de vertrekhal, maar er rijdt regelmatig een pendelbus heen en weer. Om je auto te parkeren kun je online een reservering maken. De tarieven voor P4 liggen lager dan de eerder genoemde parkeergelegenheden.

P6 Valet parking

Een andere mogelijkheid is P6 Valet parking. Hierbij rijd je de parkeergarage in en geef je vervolgens de sleutel bij de balie af. Een groot voordeel is dat de parkeergarage dicht bij de vertrekhal is, waardoor je slechts enkele minuten hoeft te lopen. Het personeel zorgt dat je auto geparkeerd wordt en bij terugkeer zorgen zij er ook weer voor dat je auto klaar staat. Je geeft dus alle zorgen uit handen en bent ook nog eens dicht bij de vertrekhal.

Terminal Valet parking

De laatste optie die we willen uitlichten is Terminal Valet parking. Ook bij deze parkeergelegenheid ben je binnen een mum van tijd in de vertrekhal. De parkeergelegenheid is namelijk gelegen tussen vertrekhal 2 en vertrekhal 3. Je geeft de sleutels van de auto aan het personeel en zij zorgen vervolgens dat je auto een goed plekje krijgt.

Schiphol parkeerplaats kiezen

Met bovenstaande informatie hopen we dat je de juist parkeerplaats kunt uitzoeken. De verschillende parkeergelegenheden hebben allen zo hun voor- en nadelen. De parkeerplaatsen die dichter bij de vertrek- en aankomsthallen liggen, zijn wel een stuk prijziger. Daarbij komt ook nog eens dat je tijdens je vakantie naar Curaçao hoogstwaarschijnlijk langer dan 48 uur weg zult blijven en daardoor niet overal kunt parkeren.

0 reactie
0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter