Eten & drinken op Curaçao

door Bezoekcuracao

Eten & drinken op Curaçao

Curaçao is een land met een mengelmoes van verschillende culturen en dat merk je ook terug in de keuken. Zo zie je sporen terug uit de keuken uit het Caribische gebied, Afrika, Zuid-Amerika en uit enkele landen in Europa en Azië. Curaçaoënaars nemen daarnaast zorgvuldig de tijd om een lekkere maaltijd op tafel te serveren. Kant en klare maaltijden zul je hier in ieder geval niet zo snel tegenkomen. Verder wordt er tijdens feestelijke gelegenheden extra tijd en aandacht besteed aan de bereiding van de gerechten. In dit artikel lees je alles over de Curaçaose keuken, restaurants op Curaçao, eten en drinken kopen bij de supermarkt en vind je meerdere handige tips waar je op moet letten.

De Curaçaose keuken

De Curaçaose keuken is een mix van verschillende eetculturen. De keuken heeft invloeden van zowel de Afrikaanse, Aziatische, Zuid-Amerikaanse en de Caribische keuken. Ook vind je invloeden uit enkele Europese landen. Dit komt natuurlijk door de geschiedenis van het land. De lokale bevolking helpt je graag bij het vinden van een goed restaurant. Lekker eten is namelijk erg belangrijk voor de lokale bevolking en daarom staan Curaçaoërs vaak langer in de keuken dan de doorsnee Nederlander.

Bekende gerechten Curaçao

Ik vind het zelf vaak erg leuk om in een land de lokale gerechten te proeven. Curaçao heeft meerdere bekende Curaçaose gerechten, zoals pastechi (Antilliaanse pastei), Johnnycake (gefrituurd broodje), guiambo (okrasoep met gezouten vlees), funchi (soort maïs polenta), sopi piska (vissoep), pan bati (maïspannenkoek) en ayaka (in bananenbladeren gewikkeld gerecht). Verder zul je bij restaurants op het eiland veel verschillende (lokale) vissoorten op het menu zien staan.

Restaurants op Curaçao

Op het eiland zijn tientallen gezellige restaurants met lekker eten te vinden. Van de Curaçaose keuken tot aan de Italiaanse keuken, je vindt er gerechten van over de hele wereld. Zo kun je onder andere gerechten vinden uit de Indonesische, Argentijnse, Hollandse, Chinese, Indiase keuken en vele andere landen. De meeste locals helpen je graag verder als je vraagt naar een goed restaurants. Verder zijn er ook voldoende online mogelijkheden om een geschikt restaurant te vinden.

Prijsniveau restaurant op Curaçao

De prijzen op Curaçao liggen doorgaans lager dan wat we in Nederland zijn gewend. Ook voor de prijzen in restaurants is dit over het algemeen het geval. Duurdere hoofdgerechten op het menu zijn rond de NAF 50 tot NAF 60, wat neerkomt op ongeveer 25 euro tot 30 euro. Let er wel op dat er regelmatig ongeveer 10% tot 12% aan Service Charge wordt gerekend. Wordt dit niet gedaan, dan kun je uiteraard zelf dit percentage bovenop de rekening geven als fooi. Het personeel in horeca moet het namelijk vooral hebben van fooien van gasten.

Supermarkten

Curaçao telt tientallen grote supermarkten en meerdere kleinere ‘minimarkten’. Bij de grote supermarkten heb je een ruime keuze aan zowel lokale als internationale producten. Ook kun je Nederlandse producten aanschaffen, maar betaal je vaak wel tientallen procenten meer dan dat je in Nederland zou betalen. Daartegenover staat wel dat vlees uit Zuid-Amerikaanse landen zoals Brazilië en Argentinië wel een stuk goedkoper zijn dan dat wat wij gewend zijn. Een tip is om fruit en groenten bij één van de vele markten te kopen.

Drinkwater

Het leidingwater op Curaçao wordt gezuiverd uit zeewater en is daardoor veilig te drinken. Het destilleren van zeewater naar leidingwater is zeer kostbaar en het wordt op prijs gesteld als je het niet gaat verspillen. Zelf kopen wij bijvoorbeeld meestal water uit de supermarkten.

0 reactie
0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter