De 18 mooiste stranden van Curaçao

door Bezoekcuracao

De 18 mooiste stranden van Curaçao

Curaçao heeft zo’n veertig stranden en de mooiste stranden van Curaçao vind je langs de Zuidwestkust van het eiland. Echter, dit neemt niet weg dat de andere, vaak een stuk rustiger, ook zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. Hieronder hebben wij de 18 mooiste stranden van Curaçao voor je op een rij gezet.

Wat zijn de mooiste stranden van Curaçao?

Het is lastig om een strand te bestempelen als het mooiste strand van Curaçao, want dit is natuurlijk per persoon verschillend. De één houdt van een strand met gezellige barretjes en de ander houdt weer van een wat kleiner en rustiger strand. Echter, wij hebben hieronder een lijst opgesteld met volgens ons de mooiste stranden van Curaçao. De lijst is willekeurig gesorteerd, dus het betekent niet dat wij nummer één het mooiste strand vinden.

1. Grote Knip (Playa Abou)

We beginnen onze lijst met het strand Grote Knip. Grote knip, ook wel Playa Abou genoemd, ligt aan de westkust van het eiland en is een rustig en authentieke plek. Voor wie op zoek is naar barretjes en luxe strandbedden kan dit strand beter overslaan. Echter, voor wie het niet erg vindt om zijn eigen eten en drinken mee te nemen, is het strand wel uitermate geschikt. In de weekenden zijn hier ook veel locals te vinden.

2. Playa Kalki

Eén van de bekendste stranden van Curaçao is Playa Kalki. Dit is niet zonder reden, want het wordt door velen gezien als één van het mooiste strand van het eiland. Het strand ligt in het noordwesten van het land en ligt op ongeveer een uur rijden van Willemstad. Wil je ook snorkelen tijdens je vakantie naar Curaçao? Dan kunnen we je dit strand ten zeerste aanraden.

3. Playa Lagun

Een ander rustig, maar prachtig strand is Playa Lagun. Het strand is gelegen tussen twee kliffen, waardoor het net als Playa Kalki een prima plek is om te snorkelen.

4. Seaquarium Beach / Mambo Beach

Seaquarium Beach behoort tot één van de populairste stranden van het eiland. Hier vind je onder andere Curaçao Sea Aquarium, waar je tussen dolfijnen kunt zwemmen. Iets verderop ligt Mambo Beach. Dit is volgens velen de populairste uitgaansgelegenheid. Ook vind je hier voldoende winkels en restaurants.

5. Porto Marie Beach

Een ander strand dat een vermelding waard is in onze lijst met de mooiste stranden van Curaçao is Porto Marie Beach. Het strand wordt ook wel Playa Porto Mari genoemd en een groot voordeel voor sommige is dat het hier vaak een stuk rustiger is dan andere mooie stranden op het eiland. Ook is er een bar en restaurant aanwezig, zodat je altijd beschikt over een lekker drankje. De toegang tot het strand is niet gratis, want het behoort tot ‘Porto Mari’, maar de entree is slechts 2,50 euro per persoon.

6. Barbara Beach

Tot voorkomt was Barbara Beach erg populair onder de lokale bevolking. Echter is het strands sinds enige tijd onderdeel geworden van het luxe resort Hyatt, Santa Barbara Beach. Het strand is sindsdien enkel tegen betaling te bezoeken, dus je zult er tegenwoordig veel minder locals vinden.

7. Kleine Knip

We hadden Grote Knip al vermeld, maar ook Kleine Knip mag zeker niet ontbreken. Het strand is ook wel bekend als Playa Kenepa Chiki en is gelegen ten zuiden van Grote Knip. Kleine Knip is voornamelijk populair onder de lokale bevolking, maar je zult hier zeker niet de enige toerist zijn. Het strand heeft mooi wit zand en kristalhelder water.

8. Jan Thiel Beach

Eén van de drukste hotspots van het eiland is toch wel Jan Thiel Beach. Onder andere door de omliggende resorts vind je hier veel toeristen. De sfeer is hier erg goed en je kunt regelmatig genieten van een live optreden van een salsaband.

9. Daaibooi Beach

Op slechts 35 minuten rijden van Willemstad is het wat minder bekende strand Daaibooi Beach gelegen. Dat het minder bekend is, betekent niet dat het minder mooi is dan de bekendere stranden, in tegendeel zelfs. Daaibooi Beach is echt een prachtig strand en daarnaast uitermate geschikt voor gezinnen. Het water is hier namelijk redelijk ondiep.

10. Playa Kanoa

We gaven eerder al aan dat de meeste mooiste stranden van Curaçao aan de zuidwestkust van het eiland zijn gelegen. Playa Kanoa is één van de weinige stranden in deze lijst die in de oostkust van Curaçao te vinden is. Het strand is echter niet erg geschikt om te zwemmen en is ook niet één van de mooiste stranden uit deze lijst. De reden waarom we Playa Kanoa een vermelding waard vonden is dat het erg populair is onder surfers.

11. Kokomo Beach

Vlak boven het strand Blaauwbaai Beach is Kokomo Beach gelegen. Kokomo Beach is één van de vele kleine stranden in deze lijst die zeker een bezoek waard is. Het strand ligt tegen een heuvel aan en dit maakt het strand toch iets specialer. Verder is Kokomo Beach zeer populair onder zowel locals als vakantiegangers.

12. Cas Abao

Het strand Cas Abao is uitgeroepen tot één van de 21 mooiste stranden ter wereld. National Geographic’s Kimberley Lovato ging op onderzoek uit en nam onder andere dit strand op in haar lijst. En ongelijk kunnen we haar niet geven, want na een bezoek aan het strand waren we direct verkocht. Het is prima plek om te snorkelen en duiken, maar ook om heerlijk te relaxen.

13. Playa Piskado

Dicht bij Grote Knip en Kleine Knip vind je het strandje Playa Piskado. Het strand is gelegen in het noorden van Curaçao en de meeste mensen die je hier tegenkomt, komen voor het duiken en snorkelen. Ook zul je hier veel lokale vissers tegenkomen.

14. Blauwbaai (Blue Bay)

Blauwbaai is het grootste strand van het eiland en ligt ten noordwesten van de hoofdstad. Het grootste strand van Curaçao is tegenwoordig omgetoverd tot Blue Bay, een groot resorts waar villa’s, appartement, een golfbaan en uiteraard een strand te vinden is. Ook bezoekers die niet op het resort verblijven mogen gebruik maken van het strand.

15. Playa Forti

Playa Forti is gelegen in het noorden van Curaçao en ligt in de buurt van het bekendere Lagun. Onder andere door het grindachtig strand is het niet het eerste strand dat ik zal aanraden om een hele dag te gaan zonnen.

16. Klein Curaçao

Ook het strand van Klein Curaçao mag natuurlijk niet ontbreken. Neem gerust de hele dag de tijd om een excursie naar het onbewoonde eiland te boeken. Dagelijks varen er meerdere boten van Curaçao naar Klein Curaçao. Het zand is er wit en het water is er helder. Daardoor is het ook een prima plek voor liefhebbers van snorkelen en duikers.

17. Marie Pampoen

Voor wie lekker dichtbij Willemstad wilt blijven is Marie Pampoen een goede optie. Het is niet het mooiste strand van het eiland, maar wel gemakkelijk om te bereiken.

18. Santa Cruz

We sluiten deze lijst met de 18 mooiste stranden van Curaçao af met Santa Cruz. Het strand wordt ook wel Boka Santa Cruz genoemd en is gelegen in het noordwesten van het eiland. Hier vind je eigenlijk de meeste mooie stranden van het land. Het is echter minder bekend dan veel omliggende stranden en daarom misschien een extra reden om Santa Cruz te bezoeken. Voornamelijk door de weeks is het hier een stuk rustiger, maar in de weekenden wordt het ook hier vrij druk.

0 reactie
0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter