De 14 bezienswaardigheden van Willemstad die je gezien moet hebben

door Bezoekcuracao

De 14 bezienswaardigheden van Willemstad die je gezien moet hebben

De hoofdstad van het eiland Curaçao is Willemstad en telt zo’n 140 duizend inwoners. Willemstad is verdeeld in twee stadsdelen, namelijk Otrobanda en Punda. Beiden stadsdelen hebben meerdere bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Daarom hebben wij hieronder de 14 mooiste bezienswaardigheden van Willemstad voor je op een rij gezet.

1. Bezichtig de kleurrijke gebouwen aan de Handelskade

Niet vreemd dat we een bezoek aan de kleurrijke gebouwen aan de handelskade bovenaan onze lijst hebben staan. Of je nu al op Curaçao bent geweest of niet, de meeste Nederlanders hebben deze gekleurde huisjes vast weleens voorbij zien komen op televisie. Met name het historische gebouw Penha is erg populair onder toeristen en bestaat sinds 1708. Tegenwoordig dient het gebouw als winkel en kun je er verschillende leuke spullen kopen.

2. Wandel over de Koning Emmabrug

Willemstad bestaat uit de twee stadsdelen Otrobanda en Punda en deze worden met de Koning Emmabrug, ook wel de Pontjesbrug genoemd, met elkaar verboden. Erg leuk om overheen te wandelen.

3. Bezoek het oudste deel van de stad

In Willemstad is er voor ieder wat wils en zo vind je er in het stadsdeel Punda verschillende historische straten en panden. Punda is het oudste stadsdeel van de twee en naast de historische monumenten, vind je in deze wijk ook voldoende winkelgelegenheden. Daarnaast vind je in Punda ook de bezienswaardigheden het Maritiem Museum, de Drijvende Markt en de ronde markt. 

4. Rijd over de Koningin Julianabrug

Je kunt wandelend over de Koning Emmabrug van het ene stadsdeel naar het andere stadsdeel, maar de twee stadsdelen worden ook dankzij een andere brug met elkaar verbonden. Via dee Koningin Julianabrug kun je met de auto het andere stadsdeel bereiken.

5. Kom alles te weten over de geschiedenis van het eiland in het Maritiem Museum

Gelegen in een mooi geel pand in de oude wijk Punda is het Maritiem Museum te vinden. Hier kunnen bezoekers meer te weten komen over de geschiedenis van het eiland en rondom het eiland. Je gaat meer dan vijfhonderd jaar terug de tijd in en dit behoort volgens ons zeker tot één van de bezienswaardigheden van Willemstad die je absoluut bezocht moet hebben. Verder komen bezoekers ook meer te weten over de invloed van de Nederlandse West-Indische Compagnie op het eiland. Voor meer informatie over het museum verwijzen we je graag door naar curacaomaritime.com.

6. Winkel bij de vele boetiekjes

Voor de shopaholics onder ons heeft Willemstad ook voldoende te bieden. Zowel in Otrobanda als Punda kun je heel wat winkels afstruinen. Voor de liefhebbers van leuke kleine boetiekjes moet je in Otrobanda wezen. In Punda vind je namelijk meer bekende merken, waar je overigens met gemak enkele uren kunt doorbrengen.

7. Bezichtig het 200 jaar oude Fort Nassau

In het begin van 1800 werd Fort Nassau gebouwd, destijds had het nog de naam Fort Republiek. Van 1807 tot 1816 werd het fort bezet door de Britten en werd het fort hernoemd naar Fort George. Later kwam het fort weer in Nederlands bezet en werd het vernoemd naar de Koninklijke familie en heet het sindsdien Fort Oranje Nassau. Sinds 1958 dient het gebouwd als een restaurant.

8. Breng een bezoek aan Fort Amsterdam

Fort Amsterdam is een ander historisch monument dat tot onze favoriete bezienswaardigheden van Willemstad behoort. Het staat in de oude wijk Punda en diende na de bouw als hoofdkwartier voor de directie van de WIC. Dit is het grootste voort van Curaçao en huisvest tegenwoordig de Antilliaanse regering. Van buiten is het een erg bijzonder pand, maar ook binnen is er voldoende te zien. Zo kun je er het museum bezoeken met een collectie kunst en een verzameling van kaarten van Curaçao.

De openingstijden van het museum zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur.

9. Geniet van de lokale gerechten

Een leuke plek om wat te lunchen is in Plasa Bieu. Hier kun je dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur genieten van lekkere lokale gerechten. Op deze locatie komen ook vele locals hun lunch halen.

10. Koop verse producten op de drijvende markt

Een andere bezienswaardigheid van Willemstad die zeker niet mag ontbreken tijdens je reis naar de hoofdstad is de drijvende markt. Hier wordt zes dagen in de week verse vis en groente verkocht. Verder vind je hier ook veel Venezolaanse geïmporteerde producten.

De openingstijden van de drijvende markt zijn van maandag tot en met vrijdag van 5.00 tot 18.30 uur en zaterdag tot 12.00 uur. Op zondag is de markt gesloten.

11. Winkelen in het winkelcentrum Riffort & Renaissance Mall

Hierboven heb je al heel wat cultuur voorbij zien komen, maar de hoofdstad heeft ook een luxe winkelgedeelte. Het Riffort & Renaissance Mall bestaat al sinds 1828 en heeft heel lang gediend als bescherming voor de stad. Tegenwoordig vind je er een overvloed aan kledingzaken, kunstgalerijen, eetgelegenheden en nog veel meer. Hier vind je meerdere luxe merken.

12. Kom meer te weten over het slavernijverleden op het eiland

In het Kura Hulanda museum wordt er uitgebreid ingegaan over de slavenhandel en krijg je een beter beeld van onder welke inhumane omstandigheden de slaven destijds moesten leven. De kosten voor het museum bedragen 15 Antilliaanse gulden en 5 Antilliaanse gulden extra als je er een gids bij wilt boeken. Het museum is een echte aanrader en mag daarom niet ontbreken in deze lijst met bezienswaardigheden van Willemstad die je bezocht moet hebben.

13. Shop voor souvenirs op de Ronde Markt

Hadden we het eerder al over de drijvende markt, waar je verse en geïmporteerde producten kunt kopen, is een andere markt die zeker een bezoek waard is de Ronde Markt. Hier ben je aan het juiste adres voor als je souvenirs wilt kopen voor vrienden en familie.

14. Ervaar de gezelligheid van Pietermaai

Pietermaai is volgens velen één van de gezelligste wijken van van het eiland. Werd het vroeger gezien als een gevaarlijke buurt, heb je er tegenwoordige gezellige restaurants, bars en mooie hotels. Verder moet je hier ook zijn voor het levendige nachtleven.

0 reactie
0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter