Wat is de beste reistijd van Curaçao?

door Bezoekcuracao

De beste reistijd van Curacao

Samen met Aruba en Bonaire vormt Curaçao de ABC-eilanden. Deze drie eilanden behoren samen tot de zuidelijke kleine Antillen. Veel Caribische eilanden zijn deel van Noord-Amerika, maar dat geldt niet voor Curaçao. Door de geografisch ligging behoort het eiland tot Zuid-Amerika en dankzij de ligging heeft Curaçao een bijzonder klimaat. In dit artikel lees je meer over het klimaat en wat de beste reistijd voor Curaçao is.

Het klimaat van Curaçao

We gaven het hierboven al aan dat Curaçao behoort tot Zuid-Amerika en om precies te zijn ligt het eiland vlak voor de kust van Venezuela. Hierdoor heeft Curaçao een tropisch savanneklimaat. Dit houdt in dat je bijna het hele jaar door kunt genieten van temperaturen tussen de 28 tot 31 graden. En hoewel het eiland niet echt een regenseizoen heeft, valt er tussen de maanden oktober tot en met december wel meer buien dan in de overige maanden. Vaak zijn deze buien van korte duur en kun je de rest van de dag genieten van heerlijk weer.

Beste reistijd voor Curaçao

Voor de reizigers die absoluut de beste maanden willen meepakken, is het aangeraden om je vakantie in de maanden februari tot en met juni te boeken. In deze maanden valt er nauwelijks regen en is de temperatuur uiteraard erg aangenaam. Daarom zien wij deze periode als de beste reistijd voor Curaçao.

De seizoenen van Curaçao 

Op het eiland kun je het hele jaar door genieten van heerlijke temperaturen van rond de 30 graden en daardoor kent het eiland niet dezelfde vier seizoen als wij die kennen. Toch kent Curaçao drie verschillende seizoenen. Zo heb je er het zomerseizoen (hoogseizoen), windseizoen en het regenseizoen. Qua temperatuur zul je weinig verschil merken, maar de seizoenen zullen wel verschil kunnen maken met betrekking tot je vakantie.

Zo is het eiland voor bijvoorbeeld surfers het beste te bezoeken tussen de maanden januari en juli. Deze maanden gelden namelijk als het windseizoen en in het hoogseizoen zal het vaak windstil zijn. Voor wie van groene natuur houdt, kan de vakantie beter plannen in het regenseizoen. De beste reistijd voor Curaçao hangt dus erg af van wat voor vakantieganger je bent.

Hoogseizoen

Hoewel de beste reistijd voor curaçao afhankelijk is van het soort vakantie dat je zoekt, zullen de meeste reizigers het hoogseizoen ervaren als de beste periode om het eiland te bezoeken. Het hoogseizoen is van november tot en met april. Uiteraard zullen de prijzen van de vliegtickets en accommodaties in deze maanden wel een stuk hoger liggen.

Regenseizoen

Het tweede seizoenstype dat het eiland kent is het regenseizoen. Echter, dit klinkt een stuk spannender dan het is, want het zal niet al te vaak gebeuren dat het hier heel lang achter elkaar zal regenen. Dit overigens in tegenstelling tot landen in Midden-Amerika. Daarbij komt ook dat het vaak ‘s nachts en ‘s ochtends regent en het grootste gedeelte van de dag kunt genieten van heerlijk weer. De maanden oktober tot en met december worden beschouwd als het regenseizoen.

Orkaanseizoen

De kans op een orkaan is in Curaçao minimaal en daardoor heeft het eiland geen orkaanseizoen, maar eerder een orkaaneffectseizoen. Dit komt doordat het eiland gelegen is buiten het orkaangebied. Dit seizoen valt tussen de maanden januari tot en met juli.

Curaçao tijdens de schoolvakanties

Wanneer je bent gebonden aan de Nederlandse schoolvakanties is het fijn om te weten wat je kunt verwachten tijdens bijvoorbeeld de voorjaarsvakantie, zomervakantie of de kerstvakantie. Tijdens de Nederlandse zomervakantie is het in Curaçao vaak wat warmer, benauwder en iets natter. Voor wie het eiland wilt bezoeken voor een zonvakantie, is dit natuurlijk geen probleem. De beste periode om een vakantie naar Curaçao te boeken is in de mei- en voorjaarsvakantie. De kerstvakantie is qua verblijf en accommodatie redelijk duur, maar dan kun je wel in plaats van bij een kerstboom, bij een palmboom genieten. 

Kortom, wij zijn van mening dat gedurende het hele jaar door geen straf is om je vakantie door te brengen op Curaçao en jezelf het beste kunt bepalen welke periode het beste bij jou past.

0 reactie
0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter