Auto huren op Curacao

door Bezoekcuracao

Auto huren op Curaçao

Het openbaar vervoer is zeer beperkt op Curaçao en daarom is de beste manier om Curaçao te verkennen door het huren van een auto. Zonder een eigen auto, zul je veel mooie plekjes op het eiland aan je voorbij moeten laten gaan. Je kunt uiteraard een taxi nemen naar alle populaire toeristische bestemmingen, maar dit geeft je niet dezelfde ervaring als met een eigen huurauto. Daarbij komt ook dat het huren van een auto op Curaçao redelijk betaalbaar is. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het soort auto en de periode waarin je het eiland bezoekt.

Waarom een auto huren op Curaçao?

Curaçao is een eiland dat ongeveer 30 kilometer lang is en 8 kilometer breed. Dit is voor de meeste reizigers net wat te ver om te wandelen en ook het openbaar vervoer is volgens ons geen goede optie. Zo zijn er geen treinen en bussen brengen je vaak niet naar alle plekken op het eiland. Verder heb je nog de mogelijkheid om alles met taxi’s te doen, maar dit zul je flink merken in je portemonnee. Naast een auto huren op Curaçao is het huren van een scooter wel een goed alternatief. Je kunt zelf het best beslissen welke optie het beste voor jou is.

Welke autoverhuurders zijn er?

Aan verhuurbedrijven op Curaçao is geen gebrek. Zo vind je naast de bekendere verhuurders als Avis, Hertz, Sunny Cars en Sixt ook veel lokale verhuurbedrijven. Door simpelweg op “Auto huren Curaçao” te zoeken in Google krijg je een ruime keuze aan verhuurbedrijven te zien. Vergelijk niet alleen de prijzen, maar ook wat er al bij inbegrepen is. Zo moet je bij sommige bedrijven een extra verzekering afsluiten of worden er andere extra kosten gerekend.

Wat zijn de kosten van het huren van een auto op Curaçao?

De kosten voor het huren van een auto op Curaçao is afhankelijk van verschillende factoren. Eén van deze factoren is de periode waarin je het eiland bezoekt. Vanzelfsprekend betaal je in het hoogseizoen aanzienlijk meer. Ook betaal je voor een kleinere auto vaak minder en is de prijs afhankelijk van wat er allemaal bij is inbegrepen. Maar om je een schatting te geven moet je voor een kleine auto (voor 4 personen) uitgaan van een weekbedrag van € 250 inclusief verzekering en alle overige kosten.

Hoe zit het met een verzekering?

Dit is afhankelijk van het bedrijf waar je de auto huurt, maar meestal is het inclusief een WA/BA-verzekering. Zeker wanneer je in Nederland al een auto huurt, kun je hier goed op selecteren. Zo kan het nog wel eens voorkomen dat je bij aankomst een extra verzekering bij de huurauto moet afsluiten. Verder kun je er van uitgaan dat bij de bekende verhuurders zoals Avis, Hertz, Sunny Cars en Sixt de prijzen inclusief verzekering zijn.

Hoe oud moet je zijn voor het huren van een auto?

Dit is een vraag die we online vaak zijn tegengekomen en de meeste verhuurbedrijven in Curaçao hanteren een minimale leeftijd van 23 jaar. Echter, er zijn enkele verhuurders die tegen een meerprijs verhuren aan mensen vanaf 21 jaar. Eén van deze huurmaatschappij is Rentalcars en zij hanteren een toeslag van ongeveer 45 euro.

Waar kun je jouw auto ophalen?

Bij de meeste verhuurbedrijven heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je de auto ophalen op het vliegveld, ophalen bij het kantoor in Willemstad of op het kantoor in de buurt van Jan Thiel/Santa Barbara. Ook zijn er huurmaatschappijen die de auto afleveren bij je vakantieverblijf. Controleer goed van tevoren wat de mogelijkheden zijn bij de maatschappij waar je een auto wilt boeken.

Wil je wat besparen op de kosten? Dan is het verstandiger om de auto op te halen op het kantoor in Willemstad in plaats van op het vliegveld. Dit kost je wel wat meer tijd, maar dan ben je wel een stuk voordeliger uit.

Als laatst is er nog de mogelijkheid om je auto te laten brengen naar je vakantieverblijf. Hier worden wel extra kosten voor gerekend.

Hier moet je opletten bij het ophalen van je auto

Wij raden je aan om voordat je vertrekt met de auto even te controleren of alles werkt. Kijk bijvoorbeeld of alle lichten werken, er geen krassen aanwezig zijn, de auto beschikt over een reservewiel, of de airco naar behoren werkt etc.

Verder moet je niet verwachten dat je in de nieuwste auto’s zult rijden. Veel huurauto’s op het eiland zijn vaak wat oudere modellen. Uiteraard is het belangrijk dat je van punt A naar B kunt en dat kunnen de meeste huurauto’s gelukkig zonder problemen.

De kwaliteit van de wegen op Curaçao

We gaven het hierboven al aan dat onder andere het controleren van de remmen van je huurauto erg belangrijk is. De wegen zijn tamelijk goed, maar toch zijn er veel smalle wegen op het eiland en kom je regelmatig gaten tegen in weg. Daarom is het belangrijk om goed op je snelheid te letten.

De belangrijkste verkeersregels op Curaçao

De verkeersregels en verkeersborden worden in Curaçao minder goed nageleefd dan door de meeste bestuurders in Nederland. Ga er dus niet vanuit dat je van rechts voorrang krijgt, want dit moet je vaak toch echt zelf nemen. Verder moet je in het donker je lichten aan hebben, maar veel bestuurders rijden hier met kapotte lampen. Dit is iets waar je rekening mee moet houden en goed op dient te letten.

Samengevat is een auto huren op Curaçao een echte aanrader. En we hopen dat je met bovenstaande informatie weet waar je op moet letten.

0 reactie
0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter